Honor въвежда второ поколение силициево-въглеродна батерия в Magic6

Honor обяви, че е първият бранд, предприел въвеждането на революционни иновации в технологията на батериите. Серията Magic6 разполага с изцяло новата силициево-въглеродна батерия от второ поколение. Това позволява по-високи надеждност и издръжливост дори при предизвикателни условия с ниски температури.

Литиевите батерии отдавна са водещият избор на смартфон пазара. Капацитетът и скоростта на зареждане на тези батерии са пряко повлияни от количеството и скоростта на потока на литий, а критичен фактор при определяне на количеството литиеви йони е изборът на материал за отрицателни електроди. Обикновено графитът е често използваният материал за отрицателни електроди, предлагащ теоретичен капацитет от 372 mAh/g .

Новите батерии на Honor включват базиран на силиций отрицателен електроден материал. Теоретичният капацитет на анод на базата на чист силиций възлиза на впечатляващите 3579 mAh/g, което е 10 пъти повече от този на графита. Чистият базиран на силиций материал обаче има значителна скорост на обемно разширение до 300%, което лесно може да причини повреда на батерията и телефона. Междувременно, по отношение на жизнения цикъл на батерията, електродите на основата на чист силиций са много по-недълготрайни от електродите на базата на графит, поради пулверизацията на частиците и структурния колапс на силициевия материал, причинени от огромната промяна на обема.

Второто поколение силициево-въглеродна батерия постига по-висока концентрация на мощност в сравнение с най-новата графитно-базирана батерия и разширява границите на капацитета на батерията до необикновените 5600 mAh. Чрез интегрирането на системата за управление на захранването с т.нар. Power Enhanced Chip Honor E1, тази батерия демонстрира значително подобрение на издръжливостта както при нормални, така и при ниски температури. От компанията дори тестват новата си батерия с извеждане на смартфон в стратосферата.

В сравнение с предишното поколение, серията Magic6 повишава производителността на бързото зареждане от 66W до впечатляващите 80W. E1 има възможност за интелигентно разреждане, което води до подобрения в ефективността на зареждане и разреждане на батерията. Батерията може да се зареди напълно и при -20°C.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *