OPPO влиза официално в България – дебют на Reno11 F 5G

Един от водещите производители на смартфони и смарт устройства, OPPO влиза официално в България, като продукти на компанията се предлагат в A1 и Технополис. Припомняме, че още в рамките на Мобилния конгрес в Барселона OPPO заяви по-големите си амбиции на пазара в Европа. Това е възможно и след постигането на патентно споразумение с Nokia, което премахва пречките пред продажбата на продукти на компанията.

Иначе акцент при официалния дебют у нас е смартфонът Reno11 F 5G. Този модел позициониран в средния клас е с цена 700 лв. в свободна продажба. Той има приятен дизайн с дебелина 7,54 мм, тегло 177 гр и плоска странична рамка. Смартфонът идва в два цвята, Ocean Blue с блещукащи вълни и стъкловидно покритие и Palm Greenсе с насожеи изумрудени и тъмнозелени тонове с фини искри.

Устройството има сертификация IP65 срещу пръски вода, което е добра добавка. Reno11 F 5G е тестван за качество, за да издържи на 100 000 натискания на клавишите за регулиране на звука, 200 000 натискания на бутона за включване и 20 000 включвания и изключвания на USB-C кабела.

Екранът е 6,7-инчов 120Hz AMOLED с тънката 1,47 милиметрова рамка от двете страни. Заложено е на 10-битов панел с максимална яркост 1100 нита и 2160Hz PWM затъмняване. Основната камера е тройна, като в нея изпъква 64-мегапикселовият главен сензор. Освен него има още сензори с ултраширокоъгълен и макро обективи. За селфита е добавен 32MP сензор.

Reno11 F 5G се задвижва от чипсет MediaTek Dimensity 7050 в комбинация с 8GB RAM и 256GB памет за файлове, която може да бъде разширена чрез microSD карта. Батерията е с капацитет 5000 mAh с поддръжка на бързо зареждане до 67W, давайки 30% заряд за 10 минути.

В софтуерно отношение е заложено на базирания на Android интерфейс ColorOS 14.0. Той включва някои полезни функционалности като File Dock, Smart Touch и Smart Image Matting, която лесно и бързо изрязва до шест обекта от снимка и записва изображението във File Dock, така че да можете да го превърнете в стикер или да го споделите директно с друго приложение.

3 thoughts on “OPPO влиза официално в България – дебют на Reno11 F 5G

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *